1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sinaasappelmangomarmelade

Sinaasappelmangomarmelade

Sinaasappelmangomarmelade product foto
  • Ingredienten:

  • 750 gram sinaasappels, schoongeboend
  • 1 kaneelstokje
  • 5 kruidnagels
  • 3 mango's, geschild, in kleine blokjes
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 800 gram geleisuiker
  • 4 brandschone jampotten
Bereiden
Schil de sinaasappels dik en snijd de schil van 2 sinaasappels, zonder witte velletjes, in reepjes. Snijd de partjes van alle sinaasappels uit de vliesjes en verdeel ze in stukjes of pureer ze grof. Kook 100 ml water met het kaneelstokje en de kruidnagels zachtjes circa 3 minuten. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels. Voeg het vruchtvlees van de sinaasappels, de sinaasappelschilletjes, mango, gemberpoeder, basterd- en geleisuiker toe en kook al roerend circa 5 minuten. Schuim de jam eventueel af. Laat iets afkoelen en schenk daarna in de potten.
Variatie
Gebruik deze jam in het recept sinaasappelkoekjes Vervang de sinaasappels door mandarijnen. Neem rietsuiker in plaats van basterdsuiker.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 2 g
  • koolhydraten
  • 281 g
  • vet
  • 1 g
  • Kcal
  • 1170
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie