Sinaasappelsaus met rozemarijn - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sinaasappelsaus met rozemarijn

Sinaasappelsaus met rozemarijn

Sinaasappelsaus met rozemarijn product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 sinaansappel
  • 2 eieren
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 theelepel wittewijnazijn
  • 175 milliliter zonnebloemolie
  • 25 milliliter sinaasappelsap
  • 1 theelepel verse rozemarijn (gehakt)
  • of
  • 1 theelepel rozemarijn (gedroogd)
Bereiden
Boen 1 sinaasappel schoon. Rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht uit. Klop 2 eidooiers en 1 theelepel dijonmosterd met 1 theelepel wittewijnazijn of sinaasappelsap glad. Giet er al kloppend in een straaltje 175 ml zonnebloemolie en 25 ml sinaasappelsap bij en blijf kloppen tot een glad gebonden saus. Schep de sinaasappelrasp en 1 theelepel gehakte verse rozemarijn of 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn erdoor. Lekker bij het gemarineerde varkenshaasje en de tartaarvinkjes met serranoham.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
1 g
vet
49 g
Kcal
460