Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sintkoekjes

Sintkoekjes

Ingrediënten

  • 300 g bloem + extra voor bestuiven
  • 1,5 el koekkruiden
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 200 g koude boter
  • 1 doosje decoratiestiften (Dr. Oetker, 76 g
  • Sint koek-uitstekers
  • Deegroller
  • Bakpapier
  • Grote glazen pot
  • Rood lint
Sintkoekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Tussendoor
Recipes/Time Ca. 95 minuten
Recipes/Persons 25 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Meng de bloem, koekkruiden, basterdsuiker en het zout in een kom met een garde. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Kneed zo snel mogelijk met koude handen een soepel deeg. Maak er een bal van en wikkel die in plasticfolie. Laat de bal 30 min. in de koelkast rusten.
  2. 2 Verwarm de oven voor op 170 °C. Leg het bakpapier op de bakpla(a)t(en). Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot een dunne lap van 8 mm dik. Steek er met behulp van de uitstekers koekjes uit en leg ze op het bakpapier op de bakplaat telkens met 2 cm ertussen. Bak de koekjes in ca. 15 min. lichtbruin, maak nog een badge als ze niet allemaal op 1 bakplaat passen. Laat ze helemaal afkoelen.
  3. 3 Versier de afgekoelde koekjes met behulp van de decoratiestiften. Doe ze in een mooie pot met een grote strik eromheen!

    Voedingswaarde

  • Kcal 125
  • Eiwit 2 g
  • Koolhydraten 15 g
  • Vet 7 g