1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Slablad met Thaise pindasalade

Slablad met Thaise pindasalade

Slablad met Thaise pindasalade product foto
  • Ingredienten:

  • 12 mooie bladeren van kropsla
  • voor de vulling:
  • 2 plakken verse ananas, in kleine stukjes
  • 2 lente-/bosuitjes, fijngesnipperd
  • 100 g ongezouten pinda’s, grof gehakt
  • 1 eetl. rietsuiker
  • 1 theel. sambal
  • handje verse koriander, grof gehakt
  • sap van 1/2 limoen
Bereiden
Leg de slabladeren in een bak met ijskoud water, eventueel met ijsblokjes zodat ze mooi knapperig worden. Vermeng de ingrediënten voor de vulling goed en breng op smaak met limoensap. Droog de sla en leg de blaadjes als kommetjes op een schaal. Verdeel de vulling erop en serveer. Vouw de blaadjes om en eet uit het vuistje.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 6 g
  • Kcal
  • 105
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie