1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Slingerchips met chutneydip

Slingerchips met chutneydip

Slingerchips met chutneydip product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 grote ui, zeer fijngesneden
  • 8 plakken ananas, uit blik, zeer fijn gesneden
  • 2 kruidnagels
  • 2 peperkorrels
  • 2 eetl. azijn
  • 3 eetl chilisaus
  • zout en versgemalen peper
  • zonnebloemolie om te frituren
  • 5 grote bloemtortilla’s of 1 pak papadum
Bereiden
Verwarm de olie en fruit hierin de stukjes ui op lage stand circa 10 minuten tot ze kleverig en bruin zijn. Voeg de fijngesneden ananas, kruidnagel, peperkorrels, azijn, chilisaus en een paar eetlepels van het ananassap toe en laat met het deksel op de pan op lage stand circa 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Verwarm een laagje olie in een frituurpan. Knip de tortilla’s of papadum in een spiraal en leg ze in de hete olie tot ze lichtbruin kleuren (en in het geval van papadum opzwellen). Neem ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm of koud met de chutney.
Variatie
De chutney is ook lekker met kroepoek.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 40 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 345
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie