Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Slingerchips met chutneydip

Slingerchips met chutneydip

Slingerchips met chutneydip product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 grote ui, zeer fijngesneden
  • 8 plakken ananas, uit blik, zeer fijn gesneden
  • 2 kruidnagels
  • 2 peperkorrels
  • 2 eetl. azijn
  • 3 eetl chilisaus
  • zout en versgemalen peper
  • zonnebloemolie om te frituren
  • 5 grote bloemtortilla’s of 1 pak papadum
Bereiden
Verwarm de olie en fruit hierin de stukjes ui op lage stand circa 10 minuten tot ze kleverig en bruin zijn. Voeg de fijngesneden ananas, kruidnagel, peperkorrels, azijn, chilisaus en een paar eetlepels van het ananassap toe en laat met het deksel op de pan op lage stand circa 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Verwarm een laagje olie in een frituurpan. Knip de tortilla’s of papadum in een spiraal en leg ze in de hete olie tot ze lichtbruin kleuren (en in het geval van papadum opzwellen). Neem ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm of koud met de chutney.
Variatie
De chutney is ook lekker met kroepoek.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
40 g
vet
18 g
Kcal
345