Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Snel gebakken biefstuk met lente-ui

Snel gebakken biefstuk met lente-ui

Snel gebakken biefstuk met lente-ui product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g biefstuk, in zeer dunne plakjes
  • 1 eetl. maïzena
  • 6 eetl. zonnebloemolie of arachideolie
  • 1/4 theel. zwarte peper
  • 300 g witte rijst (pandan- of basmati-)
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 2 eetl. (Japanse) sojasaus
  • 3 eetl. ketjap manis
  • 1/2 bouillontablet, verkruimeld
  • 400 g oosterse roerbakmix
  • 1 bosje lente-/bosuitjes, in dunne schuine ringen
  • 1 theel. sesamolie
Voorbereiden
Schep de biefstukplakjes om met maïzena, 1 eetlepel olie en zwarte peper en laat het vlees 10 minuten staan. Zet de rijst op en kook deze gaar.
Bereiden
Zet de wok op de hoogste stand en verwarm hem 1 minuut voor. Schenk er 5 eetlepels olie in, draai deze rond in de wok tot de olie heet is. Roerbak de knoflook 10 seconden. Voeg dan de biefstukplakjes toe en roerbak, nog steeds op een hoge stand, 20 seconden. Schenk de beide sojasauzen langs de rand van de wok erbij en schep direct daarna de biefstukplakjes met een schuimspaan uit de pan. Voeg 100 ml water en het bouillon­tablet toe en breng dit aan de kook. Schep de roerbakmix bij de saus in de wok en verhit het geheel op halve stand al omscheppend 5-7 minuten. Zet weer op hoge stand, schep de biefstukplakjes en de lente-ui in de wok, voeg de sesamolie toe, meng het door elkaar en serveer het gerecht op borden.bereidingstijd is exclusief 10 min. marineren
Variatie
Vervang de roerbakmix door 1 prei in ringen, 1 rode ui in ringen en 200 gram champignons in plakjes.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
74 g
vet
28 g
Kcal
610