1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Snijbonen met citrusdressing

Snijbonen met citrusdressing

Snijbonen met citrusdressing product foto
  • Ingredienten:

  • 600 gram snijbonen, puntjes afgehaald, in schuine stukken van 3cm
  • 1 bosje basilicum
  • Voor de dressing:
  • 1 theelepel rasp van sinaasappel en limoen
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
Bereiden
Kook de snijbonen circa 5 minuten in water met zout. Giet ze af en spoel af onder koud water. Laat goed uitlekken. Roer de citrusrasp, het citrussap, de knoflook en gembersiroop los en giet de olie er al kloppend bij tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper en giet de dressing over de bonen. Schep goed door en laat minimaal 30 minuten trekken. Bestrooi met basilicumblaadjes. Lekker bij geroosterd rundvlees of vis.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 2 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 10 g
  • Kcal
  • 135
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie