Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. SOEP VAN GEROOSTERDE BLOEMKOOL MET BLAUWE KAAS

SOEP VAN GEROOSTERDE BLOEMKOOL MET BLAUWE KAAS

SOEP VAN GEROOSTERDE BLOEMKOOL MET BLAUWE KAAS product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Besprenkel 500 gram bloemkoolroosjes met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bloemkool met 3 ongepelde teentjes knoflook en 2 ongepelde sjalotten over een bakplaat met bakpapier en rooster circa 25 minuten in de oven. Neem uit de oven en verwijder de schil van de knoflook en sjalotten. Voeg samen met de bloemkool toe aan 700 ml kippenbouillon. Kook circa 10 minuten op een lage stand en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep en roer 125 ml room erdoor. Schep de soep in kommen en verdeel 75 gram blauwe kaas erover. Maak met behulp van een mal een leuk vormpje, bijvoorbeeld een kerstboom, van fijngehakte peterselie.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
6 g
vet
18 g
Kcal
225