Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Soep van witte asperges en kervel

Soep van witte asperges en kervel

Soep van witte asperges en kervel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetl. boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 g witte asperges, geschild
  • zout en versgemalen peper
  • 400 ml hete groentesoep of kippenbouillon
  • 100 ml kookroom
  • 1/2 bos kervel, gewassen en gedroogd
  • snufje versgemalen nootmuskaat
Bereiden
Verwarm de boter en fruit de ui in circa 8 minuten op lage stand glazig. Snijd ondertussen de topjes van de asperges af en kook deze apart in een laagje water met zout in circa 4 minuten beetgaar. Snijd het onderste houtachtige gedeelte weg en snijd de rest van de asperges in kleine stukjes. Fruit deze een paar minuten met de ui mee tot ze glanzen. Voeg de bouillon toe en laat de aspergestukjes in circa 15 minuten gaar koken. Voeg de room en het grootste gedeelte van de kervel toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de aspergepuntjes toe en warm de soep nog een paar minuten door. Serveer direct met wat kervelblad.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
7 g
vet
16 g
Kcal
180