1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Soufflé van boerenkoolstamppot en oude kaas

Soufflé van boerenkoolstamppot en oude kaas

Soufflé van boerenkoolstamppot en oude kaas product foto
  • Ingredienten:

  • 750 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • zout en versgemalen peper
  • 500 g verse gebruiksklare boerenkool
  • 150 g gerookt ontbijtspek, in een dikke plak
  • 50 g boter
  • 150 ml warme melk (Melkan)
  • 2 eieren, gesplitst
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 1-4 soufflé schaaltjes
Voorbereiden
Zet de aardappelen op in ruim water met zout en breng aan de kook. Voeg na 10 minuten koken de boerenkool en het ontbijtspek toe, kook in een afgesloten pan nog 5 minuten en giet dan af. Neem het spek uit de pan en snijd dit in dunne reepjes. Stamp de aardappelen met de spekreepjes en kool samen met de boter en warme melk en breng goed op smaak met zout en peper. 
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Roer de eidooiers en 3/4 van de kaas erdoor. Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf en schep deze voorzichtig door de stamppot. Schep de stamppot in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de soufflé in circa 20 minuten gaar en bruin. 
Variatie
Zonder de eieren heeft u gewoon een heerlijke boerenkoolstamppot.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 25 g
  • koolhydraten
  • 43 g
  • vet
  • 37 g
  • Kcal
  • 605
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie