Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Souvlaki met tzatziki

Souvlaki met tzatziki

Souvlaki met tzatziki product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 1 eetl. gehakte oregano (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zout en versgemalen peper
  • 600 g mager lamsvlees of rundvlees (bieflapjes, ribeye of entrecote), in blokjes van ca. 3 cm
  • 2 citroenen, in partjes
  • voor de tzatziki:
  • 1/2 komkommer, geschild en geraspt
  • 1/2 eetl. zout
  • 400 g Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 eetl. gehakte munt of peterselie
  • 2 eetl. olijfoliespiesen of houten prikkers
Voorbereiden
Week houten prikkers in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Schep olijfolie, citroensap, tijm, oregano, knoflook, zout en peper door de vleesblokjes. Marineer hierin het vlees minimaal 2 uur in de koelkast (kan van tevoren). Leg voor de tzatziki de geraspte komkommer bestrooid met zout in een zeef en laat uitlekken in circa 15 minuten. Dep de komkommer droog. Klop de yoghurt los en meng er de komkommer, knoflook, munt of peterselie, olijfolie en zout en peper naar smaak door.
Bereiden
Rijg de vleesblokjes afgewisseld met partjes citroen aan de spiesjes. Verhit een ovengrill of grillpan en rooster de spiesjes 8-10 minuten. Keer ze regelmatig om en bestrijk ze tussendoor eventueel met marinadevocht. Serveer ze met de tzatziki.Marineren minimaal 2 uur

Voedingswaarde

eiwit
37 g
koolhydraten
6 g
vet
41 g
Kcal
545