Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaans mosselhapje

Spaans mosselhapje

Spaans mosselhapje product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Stoom 36 grote mosselen in een klein laagje witte wijn of water in 10 minuten open. Neem ze uit de pan en breek de lege schelpen eraf. Leg de andere schelpen (met de mosselen erin) op een schaal. Laat afgedekt met plastic­folie afkoelen. Maak een salsa van 3 eetlepels extra vergine olijfolie, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1 tomaat in heel kleine blokjes, 1 sjalot, heel fijn gesnipperd, 2 eetlepels fijngehakte peterselie en zout en versgemalen peper. Schep over elke mossel een beetje van de salsa en laat afgedekt in de koelkast helemaal koud worden.

Voedingswaarde

eiwit
1 g
koolhydraten
0 g
vet
2 g
Kcal
20