1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaanse aardappel-tuinbonensalade

Spaanse aardappel-tuinbonensalade

Spaanse aardappel-tuinbonensalade product foto
  • Ingredienten:

  • 450 g diepvriestuinbonen
  • zout en versgemalen peper
  • 6 eetl. olijfolien
  • 200 g chorizo of salami, in plakjes
  • 900 g voorgekookte krieltjes, gehalveerd
  • 2 rode (punt)paprika’s, zonder zaadjes, in repen
  • 4 eetl. citroensap of wittewijnazijn
  • 4 lenteuitjes/bosuitjes, in ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • grof bruinbrood of stokbrood
Bereiden
Kook de bonen met zout 5 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de chorizo 2 minuten. Voeg de krieltjes en paprika toe en bak ze 2-3 minuten mee. Blus af met citroensap. Schep de tuinbonen erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi er bosui over. Serveer de salade lauwwarm of koud. Meng knoflook en zout door de rest van de olijfolie en serveer dit met het brood bij de salade.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 28 g
  • koolhydraten
  • 87 g
  • vet
  • 38 g
  • Kcal
  • 835
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie