Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaanse aardappel-tuinbonensalade

Spaanse aardappel-tuinbonensalade

Spaanse aardappel-tuinbonensalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 450 g diepvriestuinbonen
  • zout en versgemalen peper
  • 6 eetl. olijfolien
  • 200 g chorizo of salami, in plakjes
  • 900 g voorgekookte krieltjes, gehalveerd
  • 2 rode (punt)paprika’s, zonder zaadjes, in repen
  • 4 eetl. citroensap of wittewijnazijn
  • 4 lenteuitjes/bosuitjes, in ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • grof bruinbrood of stokbrood
Bereiden
Kook de bonen met zout 5 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de chorizo 2 minuten. Voeg de krieltjes en paprika toe en bak ze 2-3 minuten mee. Blus af met citroensap. Schep de tuinbonen erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi er bosui over. Serveer de salade lauwwarm of koud. Meng knoflook en zout door de rest van de olijfolie en serveer dit met het brood bij de salade.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
87 g
vet
38 g
Kcal
835