1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaanse chorizoroerbak met varkensvleesreepjes en aardappelpartjes

Spaanse chorizoroerbak met varkensvleesreepjes en aardappelpartjes

Spaanse chorizoroerbak met varkensvleesreepjes en aardappelpartjes product foto
  • Ingredienten:

  • 100 gram chorizo, in dikke plakken van 0,5cm
  • 3 eetlepels Croma Roerbak Oliemelange Olijf
  • 300 gram varkensvleesreepjes
  • 1 grote ui, in dunne partjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 paprika\'s, (rood groen en oranje), in blokjes
  • 600 gram voorgekookte aardappelpartjes
  • 2 eetlepel fijngehakte platte peterselie
Bereiden
Snijd de chorizo in blokjes. Verhit een wok op een hoge stand en verdeel hierin de Croma Roerbak Oliemelange Olijf met een draaiende beweging over de bodem. Roerbak, als de Croma heet is (de Croma is dan transparant en wat dunner van structuur), de chorizo bruin. Schep de blokjes uit de pan op een bord. Voeg de vleesreepjes toe aan het bakvet en roerbak ze bruin. Roerbak de ui, knoflook, paprika en aardappelpartjes circa 8 minuten mee op een hoge stand tot de groenten beetgaar zijn. Meng de chorizo erdoor en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de peterselie.
Variatie
• Geef het gerecht extra pit met een paar druppels pepersaus. • Voeg extra 250 gram schoon geboende kleine champignons toe.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 25 g
  • koolhydraten
  • 33 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 405
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie