In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaanse chorizoroerbak met varkensvleesreepjes en aardappelpartjes

Spaanse chorizoroerbak met varkensvleesreepjes en aardappelpartjes

Spaanse chorizoroerbak met varkensvleesreepjes en aardappelpartjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 gram chorizo, in dikke plakken van 0,5cm
  • 3 eetlepels Croma Roerbak Oliemelange Olijf
  • 300 gram varkensvleesreepjes
  • 1 grote ui, in dunne partjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 paprika\'s, (rood groen en oranje), in blokjes
  • 600 gram voorgekookte aardappelpartjes
  • 2 eetlepel fijngehakte platte peterselie
Bereiden
Snijd de chorizo in blokjes. Verhit een wok op een hoge stand en verdeel hierin de Croma Roerbak Oliemelange Olijf met een draaiende beweging over de bodem. Roerbak, als de Croma heet is (de Croma is dan transparant en wat dunner van structuur), de chorizo bruin. Schep de blokjes uit de pan op een bord. Voeg de vleesreepjes toe aan het bakvet en roerbak ze bruin. Roerbak de ui, knoflook, paprika en aardappelpartjes circa 8 minuten mee op een hoge stand tot de groenten beetgaar zijn. Meng de chorizo erdoor en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de peterselie.
Variatie
• Geef het gerecht extra pit met een paar druppels pepersaus. • Voeg extra 250 gram schoon geboende kleine champignons toe.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
33 g
vet
18 g
Kcal
405