In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaanse kipburger op knoflookpuree

Spaanse kipburger op knoflookpuree

Spaanse kipburger op knoflookpuree product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g kipfilet, zeer fijngehakt of grofgemalen (geen puree)
  • 100 g magere gerookte spekblokjes, zeer fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 50 g zwarte olijven, fijngehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • zout en versgemalen peper
  • 1 theel. maïzena of bloem
  • 3 eetl. olijfolie
  • 75 g veldsla of gemengde jonge bladsla
  • 4 cherry-/kerstomaten
  • voor de knoflookpuree:
  • 500 g aardappels, geschild, in grove stukken
  • zout
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1/2 theel. paprikapoeder
Voorbereiden
Begin met de knoflookpuree. Kook de aardappels met zout in circa 15 minuten gaar. Giet af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappels fijn, voeg een beetje kookvocht toe en klop olie, knoflook, zout en paprikapoeder erdoor. Houd de puree warm. Meng kip, spekjes, knoflook, olijven, rode peper, ui, zout, peper en maïzena of bloem door elkaar. Vorm er 4 burgers van.
Bereiden
Verhit de olijfolie en bak hierin de kipburgers goudbruin en gaar in circa 10 minuten. Serveer ze op een bedje knoflookpuree en een pluk sla. Garneer de kipburgers met een kers­tomaatje.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
26 g
vet
49 g
Kcal
680