1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaanse riblappen

Spaanse riblappen

Spaanse riblappen product foto
  • Ingredienten:

  • 750 g riblappen, in blokken of repen
  • 1/2 theel. cayennepeper
  • 1/2 theel. zout
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1 ui, in grove stukken
  • 2 groene paprika's, zonder zaadjes, in brede repen
  • 4 teentjes knoflook, gepeld, in plakjes
  • 125 g chorizo in plakjes van 1 cm dik, in vieren
  • 1 laurierblad
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 300 ml rode wijn (bijv. Rioja)
  • 400 ml runderbouillon, van tablet of fond
  • 4 tomaten, in parten
  • 1 klein bosje peterselie, gehakt
  • zwarte olijven
Bereiden
Bestrooi het vlees met cayennepeper en zout. Verhit de olie in een ruime braadpan. Bak hierin het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Bak de ui, de paprika en knoflook een paar minuten in de hete olie. Voeg de chorizo, het laurierblad en de tijm toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg het vlees, de wijn en de bouillon toe. Laat het vlees zachtjes met het deksel op de pan in 2 uur gaar stoven. Voeg de laatste 15 minuten de tomaten toe. Schep de stoofschotel in een schaal, strooi de peterselie erover en garneer het gerecht met zwarte olijven.bereidingstijd: 2,5 uur
Variatie
• In plaats van chorizo kan salami worden gebruikt.• Voeg eens 1 groene Spaanse peper toe waardoor het gerecht extra pittig wordt.
Menugang
Hoofdgerecht
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 50 g
  • koolhydraten
  • 7 g
  • vet
  • 52 g
  • Kcal
  • 750
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie