Spaanse spiesjes - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaanse spiesjes

Spaanse spiesjes

Spaanse spiesjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 16 gedroogde abrikozen
  • 200 g chorizo (stukje), in dikke plakken
  • 1 gele paprika, zonder zaadjes, in vierkantjes
  • 16 zilveruitjes
  • 8 cherry-/kerstomaten
  • 8 spiesen of satéprikkers
  • voor de dip:
  • 12 eetl. tomatenketchup
  • 2 eetl. honing
  • 1 theel. sambal oelek
  • 8 spiesen of satéprikkers
Voorbereiden
Leg de abrikozen 15 minuten in heet water. Meng de ingrediënten voor de dip.
Bereiden
Rijg de abrikozen en de andere ingrediënten afwisselend aan de spiesen. Zet ze voor het serveren in een glazen vaasje of per twee in een glas. Serveer de dip er apart bij.Voor 8 spiesjes
Variatie
Vervang chorizo door salami en paprika door mini-maïskolfjes en olijven.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
28 g
vet
8 g
Kcal
215