Spaghetti carbonara met doperwten - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti carbonara met doperwten

Spaghetti carbonara met doperwten

Spaghetti carbonara met doperwten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • zout en versgemalen peper
  • 400 g spaghetti
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 200 g gerookte ontbijtspekblokjes
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, kook de laatste 3 minuten de doperwten mee. Verwarm ondertussen de olie en bak hierin de spekblokjes op middelhoge stand tot ze licht kleuren. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee. Giet de spaghetti met doperwten af en schep het mengsel direct in de koekenpan met het spek en de knoflook. Voeg de eieren en de helft van de geraspte kaas toe en schep alles goed om tot het ei als een laagje saus gestold is om de hete spaghetti. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de spaghetti direct, met de rest van de kaas.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
79 g
vet
31 g
Kcal
735