Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 175 gram pancetta of gerookt ontbijtspek fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 400 gram spaghetti
  • 100 gram verse fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel boter
Bereiden
Bak het spek in een droge koekenpan op een lage stand knapperig en voeg de knoflook toe. Bak een paar minuten zachtjes mee. Neem de knoflook uit de pan (deze wordt niet meer gebruikt). Klop de eieren en eidooiers met wat zout en versgemalen peper in een grote kom goed los. Kook de spaghetti beetgaar. Klop de helft van de kaas en een paar eetlepels van het kookvocht van de pasta door het eiermengsel. Giet de spaghetti af en schep onmiddellijk samen met het spek en de boter door het eiermengsel. Schep en roer de spaghetti een paar minuten goed door tot de eieren romig en gaar zijn. Schep de rest van de kaas erdoor en breng goed op smaak met versgemalen peper.
Variatie
• Voeg een snufje (versgeraspte) nootmuskaat toe aan de eieren. • Gebruik parmaham in plaats van spek. • Klop 100 ml room door 4 eidooiers voor een romige saus. • Bak een paar eetlepels versgehakte Italiaanse kruiden mee met het spek.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
73 g
vet
41 g
Kcal
800