1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met blauwe kaas- en walnotensaus

Spaghetti met blauwe kaas- en walnotensaus

Spaghetti met blauwe kaas- en walnotensaus product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g spaghetti
  • 200 g magere gerookte spekblokjes
  • 200 ml crème fraîche 30% (Melkan) of 250 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • 200 g gorgonzola
  • 100 g walnoten of pecannoten, grofgehakt
  • 1 eetl. pesto
  • basilicum, vers
Voorbereiden
Kook de spaghetti beetgaar.
Bereiden
Bak de spekblokjes 2 minuten. Voeg de crème fraîche toe met de gorgonzola, de noten en de pesto. Verwarm de saus zonder te koken. Schep de saus door de spaghetti en garneer met basilicumblaadjes.
Variatie
Vervang de spekblokjes door hamreepjes en de pesto door 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden (gedroogd).
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 36 g
  • koolhydraten
  • 92 g
  • vet
  • 77 g
  • Kcal
  • 1210
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie