Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met blauwe kaas- en walnotensaus

Spaghetti met blauwe kaas- en walnotensaus

Spaghetti met blauwe kaas- en walnotensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g spaghetti
  • 200 g magere gerookte spekblokjes
  • 200 ml crème fraîche 30% (Melkan) of 250 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • 200 g gorgonzola
  • 100 g walnoten of pecannoten, grofgehakt
  • 1 eetl. pesto
  • basilicum, vers
Voorbereiden
Kook de spaghetti beetgaar.
Bereiden
Bak de spekblokjes 2 minuten. Voeg de crème fraîche toe met de gorgonzola, de noten en de pesto. Verwarm de saus zonder te koken. Schep de saus door de spaghetti en garneer met basilicumblaadjes.
Variatie
Vervang de spekblokjes door hamreepjes en de pesto door 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden (gedroogd).

Voedingswaarde

eiwit
36 g
koolhydraten
92 g
vet
77 g
Kcal
1210