Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met bloemkool en sardines

Spaghetti met bloemkool en sardines

Spaghetti met bloemkool en sardines product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g bloemkool, in kleine roosjes
  • 400 g spaghetti
  • zout
  • 2 eetl. geschaafde amandelen
  • 2 blikjes sardines in olie (ca. 240 g)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1/2 bakje cherrytomaten/kerstomaten, gehalveerd
  • 2 eetl. gehakte peterselie
Bereiden
Kook de bloemkoolroosjes 3 minuten en giet ze af. Spoel er koud water over. Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout beetgaar. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Verwijder de graatjes uit de sardines. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de bloemkool met de knoflook 3 minuten. Voeg de gehalveerde sardines, de helft van  de amandelen en de tomaten toe. Roerbak voorzichtig 2 minuten. Schep het roerbakmengsel door de spaghetti en warm goed door. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de rest van de amandelen en peterselie.
Variatie
- U kunt ook tonijn gebruiken in plaats van sardines.- Vervang de spaghetti eens door couscous en de amandelen door pijnboompitten.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
76 g
vet
27 g
Kcal
660