Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met boerenkool, spekjes en ricotta

Spaghetti met boerenkool, spekjes en ricotta

Ingrediënten

  • 125 g spekreepjes
  • 1 gele ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g spaghetti
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 1 citroen
  • 250 g ricotta
Spaghetti met boerenkool, spekjes en ricotta product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm een ruime koekenpan met de spekjes op middelhoog vuur. Bak de spekjes krokant in hun eigen vet. Schep ze uit de pan en bewaar het vet in de pan. Laat de spekjes uitlekken op een stuk keukenpapier. Breng ondertussen een pan met gezouten water aan de kook.
  2. Snijd de gele ui in dunne ringen en de knoflook in plakjes. Verwarm de koekenpan met het spekvet opnieuw en fruit hierin de ui met de knoflook op laag vuur. Kook de spaghetti in het kokende water beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  3. Voeg als de ui glazig begint te worden de boerenkool toe. Breng op smaak met peper, zout, citroenrasp en citroensap. Draai het vuur naar middelhoog en voeg een soeplepel pastawater toe. Bak tot de boerenkool gaar is.
  4. Roer de ricotta los en giet de pasta af. Meng de spaghetti met twee eetlepels olijfolie, het boerenkoolmengsel en de gebakken spekjes. Verdeel de pasta over 4 diepe borden, schep op elk bord een lepel ricotta en serveer direct.