Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met broccoli, gepofte tomaat en worst

Spaghetti met broccoli, gepofte tomaat en worst

Spaghetti met broccoli, gepofte tomaat en worst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram verse worst
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 75 milliliter olijfolie
  • 500 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 400 gram spaghetti of farfalle
  • 250 gram kleine trostomaten of cherry-/kerstomaatjes, ingekruist
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 125 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereiden
Prik de worst hier en daar in en bestrooi met de helft van de Italiaanse kruiden, zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak het vlees in circa 15 minuten rondom bruin en gaar. Stoom de broccoli circa 5 minuten in een stoommandje of zeef boven kokend water. Kook de pasta, giet af en vang 50 ml van het kookvocht op. Verhit 2 eetlepels olie en zet de tomaten er naast elkaar in. Bestrooi met de rest van de Italiaanse kruiden en pof afgedekt 3-4 minuten. Verhit de rest van de olie met de knoflook. Schep de broccoli erdoor en roerbak circa 2 minuten. Schep de spaghetti met de Parmezaanse kaas en een beetje kookvocht erdoor. Snijd de worst in stukken. Serveer de spaghetti met de tomaten en worst.
Variatie
• Neem saucijsjes in plaats van verse worst. • Vervang de broccoli door in stukken gesneden sperziebonen.

Voedingswaarde

eiwit
50 g
koolhydraten
77 g
vet
51 g
Kcal
985