1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met broccoli, gepofte tomaat en worst

Spaghetti met broccoli, gepofte tomaat en worst

Spaghetti met broccoli, gepofte tomaat en worst product foto
  • Ingredienten:

  • 500 gram verse worst
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 75 milliliter olijfolie
  • 500 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 400 gram spaghetti of farfalle
  • 250 gram kleine trostomaten of cherry-/kerstomaatjes, ingekruist
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 125 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereiden
Prik de worst hier en daar in en bestrooi met de helft van de Italiaanse kruiden, zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak het vlees in circa 15 minuten rondom bruin en gaar. Stoom de broccoli circa 5 minuten in een stoommandje of zeef boven kokend water. Kook de pasta, giet af en vang 50 ml van het kookvocht op. Verhit 2 eetlepels olie en zet de tomaten er naast elkaar in. Bestrooi met de rest van de Italiaanse kruiden en pof afgedekt 3-4 minuten. Verhit de rest van de olie met de knoflook. Schep de broccoli erdoor en roerbak circa 2 minuten. Schep de spaghetti met de Parmezaanse kaas en een beetje kookvocht erdoor. Snijd de worst in stukken. Serveer de spaghetti met de tomaten en worst.
Variatie
• Neem saucijsjes in plaats van verse worst. • Vervang de broccoli door in stukken gesneden sperziebonen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 50 g
  • koolhydraten
  • 77 g
  • vet
  • 51 g
  • Kcal
  • 985
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie