Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met knapperig spek en pesto

Spaghetti met knapperig spek en pesto

Spaghetti met knapperig spek en pesto product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 gram plakjes ontbijtspek, in repen
  • 300 gram spaghetti
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • 70 gram verse basillicum
  • 150 milliliter olijfolie
  • 4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan uit tot ze knapperig zijn. Maal intussen met een staafmixer of keukenmachine de knoflook, pijnboompitten, basilicum en olie tot een fijne pesto. Schep de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Kook de spaghetti beetgaar. Roer er een schep pesto doorheen en serveer met wat knapperig spek.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
56 g
vet
66 g
Kcal
925