1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met knapperig spek en pesto

Spaghetti met knapperig spek en pesto

Spaghetti met knapperig spek en pesto product foto
  • Ingredienten:

  • 200 gram plakjes ontbijtspek, in repen
  • 300 gram spaghetti
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • 70 gram verse basillicum
  • 150 milliliter olijfolie
  • 4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan uit tot ze knapperig zijn. Maal intussen met een staafmixer of keukenmachine de knoflook, pijnboompitten, basilicum en olie tot een fijne pesto. Schep de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Kook de spaghetti beetgaar. Roer er een schep pesto doorheen en serveer met wat knapperig spek.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 25 g
  • koolhydraten
  • 56 g
  • vet
  • 66 g
  • Kcal
  • 925
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie