In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met makreel en olijven

Spaghetti met makreel en olijven

Spaghetti met makreel en olijven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 citroenen, schoongeboend
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 gram broodkruim (van niet te vers brood)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 gram spaghetti
  • 1 ui, gesnipperd
  • 8 gedroogde tomaten, in reepjes
  • 100 gram groene olijven, in plakjes
  • 4 gerookte makreelfilets, in repen
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
Bereiden
Rasp de schil van 1 citroen. Pers de helft van de an- dere citroen uit en snijd de rest in partjes. Verhit 2 eet- lepels olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin het broodkruim, de knoflook en citroenrasp in 3-4 minuten krokant. Zet apart. Kook de spaghetti. Giet af en laat uitlekken. Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Schep de spaghetti, tomatenreepjes, het citroensap, de olijven en het broodkruim erdoorheen. Verdeel de makreel erover en bestrooi met de peterselie.
Variatie
• Vervang de makreel door tonijn uit blik. • Neem 2 eetlepels kappertjes in plaats van olijven.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
75 g
vet
36 g
Kcal
745