1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met makreel en olijven

Spaghetti met makreel en olijven

Spaghetti met makreel en olijven product foto
  • Ingredienten:

  • 2 citroenen, schoongeboend
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 gram broodkruim (van niet te vers brood)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 gram spaghetti
  • 1 ui, gesnipperd
  • 8 gedroogde tomaten, in reepjes
  • 100 gram groene olijven, in plakjes
  • 4 gerookte makreelfilets, in repen
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
Bereiden
Rasp de schil van 1 citroen. Pers de helft van de an- dere citroen uit en snijd de rest in partjes. Verhit 2 eet- lepels olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin het broodkruim, de knoflook en citroenrasp in 3-4 minuten krokant. Zet apart. Kook de spaghetti. Giet af en laat uitlekken. Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Schep de spaghetti, tomatenreepjes, het citroensap, de olijven en het broodkruim erdoorheen. Verdeel de makreel erover en bestrooi met de peterselie.
Variatie
• Vervang de makreel door tonijn uit blik. • Neem 2 eetlepels kappertjes in plaats van olijven.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 27 g
  • koolhydraten
  • 75 g
  • vet
  • 36 g
  • Kcal
  • 745
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie