Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met munt, dop­erwten, peterselie, citroen en parmaham

Spaghetti met munt, dop­erwten, peterselie, citroen en parmaham

Spaghetti met munt, dop­erwten, peterselie, citroen en parmaham product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetl. extra vergine olijfolie
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 1 citroen
  • 150 g parmaham, in reepjes
  • 300 g spaghetti
  • 2 eetl. munt, fijngehakt
  • 2 eetl. platte peterselie, fijngehakt
  • 25 g boter
Bereiden
Blancheer de doperwten circa 2 minuten in een laagje kokend water met zout. Spoel ze onder koud water af en laat ze uitlekken in een vergiet. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook. Verwarm de olijfolie en fruit hierin de sjalotten in circa 5 minuten glazig en goudbruin. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp een theelepel van de schil af. Pers een halve citroen uit. Voeg de parmaham en citroenrasp toe aan de sjalotten en bak 2 minuten mee. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg een eetlepel citroensap en de erwten toe aan de ham en de sjalotten en verwarm nog een paar minuten. Schep de kruiden en spaghetti erdoor en laat er al doorscheppend de boter in smelten.

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
62 g
vet
19 g
Kcal
500