Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met romige shiitake-saus

Spaghetti met romige shiitake-saus

Spaghetti met romige shiitake-saus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepel boter
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 200 gram shiitake schoongeveegd en in plakjes
  • 2 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 snufje versgemalen chilipepervlokken of chilipoeder
  • 300 gram spaghetti
  • 150 milliliter crème fraîche
  • 1 ei
  • 100 gram grof geraspte parmezaanse kaas
  • 50 gram geroosterde hazelnoten grof gehakt
Bereiden
Verwarm de boter op middelhoge stand in een wijde pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op lage stand. Voeg de shiitake en knoflook toe en bak nog enkele minuten mee, maar laat de knoflook niet te veel verkleuren. Breng de paddenstoelen op smaak met zout en chilipeper en zet apart. Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar. Klop ondertussen de crème fraîche en het ei door elkaar en giet een paar eetlepels kookvocht van de spaghetti erbij. Giet de spaghetti af en schep dit van de warmtebron af door de room. Zet de pan weer op de laagste stand en roer een paar minuten voortdurend door tot de roomsaus gebonden en glanzend is. Blijf roeren en zorg dat het ei in de saus niet te veel gaat stollen en klonteren. Schep de shiitake en een deel van de kaas erdoor. Serveer de pasta met gehakte hazelnoten en de rest van de kaas.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
57 g
vet
37 g
Kcal
670