1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met tomaatjes en makreel

Spaghetti met tomaatjes en makreel

Spaghetti met tomaatjes en makreel product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 blikje (70 g) tomatenpuree
  • 300 gram (volkoren) spaghetti
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 1 bakje cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • 75 gram rucola, grof gesneden
  • 400 gram gerookte makreelfilet, in repen
Bereiden
Verhit de olijfolie en fruit hierin de rode pepers, knoflook en ui 2-3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee. Kook intussen de spaghetti beetgaar. Giet af en vang een beetje kookvocht op. Rasp 1 theelepel van de citroenschil en verdeel de rest in partjes. Schep de spaghetti, citroenrasp, tomaatjes en rucola door het peper knoflookmengsel en voeg eventueel wat kookvocht toe. Serveer de spaghetti met de makreel en garneer met partjes citroen.
Variatie
In plaats van makreel zijn sardines ook lekker. Vervang rucola door (diepvries) spinazie.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 31 g
  • koolhydraten
  • 62 g
  • vet
  • 39 g
  • Kcal
  • 735
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie