Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met tuinbonen, courgette en spinazie

Spaghetti met tuinbonen, courgette en spinazie

Spaghetti met tuinbonen, courgette en spinazie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g tuinbonen, diepvries of vers
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 eetl. gehakte tijm, (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 courgette, in dunne reepjes
  • 200 g asperges, geschild en in reepjes
  • 300 g spaghetti
  • 300 g verse spinazie, gewassen en grof gehakt
  • zout en versgemalen peper
  • verse basilicum
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
Voorbereiden
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de tuinbonen in circa 2 minuten beetgaar. Spoel er koud water over en laat uitlekken.
Bereiden
Verwarm de olijfolie, fruit hierin de ui en voeg de knoflook, tijm, ansjovis en courgette toe. Roerbak dit 5 minuten en voeg de asperges de laatste 2 minuten toe. Kook intussen de spa­ghetti beetgaar. Schep vervolgens de spinazie en tuin­bonen erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep de spaghetti door de groenten en verdeel over 4 borden. Bestrooi met basilicumblaadjes, peper en Parmezaanse kaas.
Variatie
Vervang de tuinbonen door diepvriesdoperwten.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
63 g
vet
19 g
Kcal
515