1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met tuinbonen, courgette en spinazie

Spaghetti met tuinbonen, courgette en spinazie

Spaghetti met tuinbonen, courgette en spinazie product foto
  • Ingredienten:

  • 200 g tuinbonen, diepvries of vers
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 eetl. gehakte tijm, (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 courgette, in dunne reepjes
  • 200 g asperges, geschild en in reepjes
  • 300 g spaghetti
  • 300 g verse spinazie, gewassen en grof gehakt
  • zout en versgemalen peper
  • verse basilicum
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
Voorbereiden
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de tuinbonen in circa 2 minuten beetgaar. Spoel er koud water over en laat uitlekken.
Bereiden
Verwarm de olijfolie, fruit hierin de ui en voeg de knoflook, tijm, ansjovis en courgette toe. Roerbak dit 5 minuten en voeg de asperges de laatste 2 minuten toe. Kook intussen de spa­ghetti beetgaar. Schep vervolgens de spinazie en tuin­bonen erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep de spaghetti door de groenten en verdeel over 4 borden. Bestrooi met basilicumblaadjes, peper en Parmezaanse kaas.
Variatie
Vervang de tuinbonen door diepvriesdoperwten.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 63 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 515
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie