Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met verse tomatensaus en knoflookcroutons

Spaghetti met verse tomatensaus en knoflookcroutons

Spaghetti met verse tomatensaus en knoflookcroutons product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 g tomaten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. balsamicoazijn of rode wijnazijn
  • 2 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries)
  • zout en versgemalen peper
  • 400 g spaghetti of tagliatelle
  • 3 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
  • voor de croutons:
  • 4 sneetjes witbrood
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gepeld en gehalveerd
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in blokjes. Meng de tomatenblokjes, ui en knoflook. Verhit de olijfolie en smoor hierin het tomatenmengsel. Voeg de azijn, de basilicum en zout en peper toe. Laat zachtjes 10 minuten stoven. Kook intussen de pasta beetgaar.
Bereiden
Sprenkel voor de croutons olijfolie over het brood en wrijf de gepelde knoflook over de sneetjes. Snijd het brood in blokjes en bak die in ongeveer 10 minuten in de oven krokant. Schep de tomatensaus over de pasta. Verdeel de croutons en de geraspte kaas erover.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
93 g
vet
22 g
Kcal
655