Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti met walnoten, tomaat en olijven

Spaghetti met walnoten, tomaat en olijven

Spaghetti met walnoten, tomaat en olijven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Kook 400 gram spaghetti met zout beetgaar. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin 25 gram walnoten, gehakt, en 2 eetlepels pijnboompitten 2-3 minuten. Voeg 200 gram cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd, en 1 theelepel gedroogde oregano toe en stoof tot de tomaatjes zacht zijn. Voeg 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie en 12 pitloze zwarte olijven (zie ook pag. 121), in plakjes, toe en breng op smaak met zout. Schep de uitgelekte pasta, met eventueel enkele eetlepels kookvocht, door de saus en warm even mee.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
76 g
vet
23 g
Kcal
680