Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghettitaart met tomatensalade

Spaghettitaart met tomatensalade

Spaghettitaart met tomatensalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 gram spaghetti
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 200 gram ricotta
  • 3 eieren losgeklopt
  • 200 gram blauwe kaas, verkruimeld
  • 100 gram gedroogde tomaten op olie, in stukjes
  • 1 eetlepel gehakte verse bieslook of peterselie
  • 6 plakjes diepvries hartigetaart- of bladerdeeg, ontdooid
  • 8 rijpe tomaten, in plakken
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel gehakte verse basilicum, bieslook of lente-/bosui
  • lage taart- of quichevorm 26 cm Ø, ingevet en bekleed met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de spaghetti beetgaar in water met de bouillonblokjes. Giet af en laat uitlekken. Roer de ricotta, eieren, blauwe kaas, tomatenstukjes, zout, peper en bieslook door elkaar. Schep de spaghetti erdoor. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en druk de deegranden met duim en wijsvinger goed tegen elkaar. Snijd het overtollige deeg langs de bovenrand van de vorm af. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Verdeel het spaghettimengsel over de taartbodem en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een vochtige lepel. Bak de taart in circa 30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Meng intussen alle ingrediënten voor de tomatensalade en maal er wat peper over. Serveer de spaghettitaart met de tomatensalade.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
71 g
vet
55 g
Kcal
915