1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghettitaart met tonijn

Spaghettitaart met tonijn

Spaghettitaart met tonijn product foto
  • Ingredienten:

  • 300 gram spaghetti
  • 7 eieren
  • 200 milliliter kookroom
  • 200 gram geraspte belegen kaas
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 bosje lente-/bosui, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 8 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 2 blikjes tonijn, uitgelekt
  • blaadjes basilicum om te garneren
  • lage taart- of springvorm van 26 cm Ø, ingevet en bodem bekleed met bakpapier
Bereiden
Kook de spaghetti met zout beetgaar. Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop de eieren met de kookroom los in een ruime kom. Schep 50 gram kaas, de kruiden, bosui, knoflook en tomaten erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Giet de spaghetti af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Schep de tonijn en spaghetti door het eimengsel en verdeel het geheel over de taartvorm. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de taart in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Garneer met basilicum. Lekker met een groene salade.
Variatie
• Neem gerookte makreel of sardines in plaats van tonijn. • Vervang gedroogde tomaten door plakjes olijf.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 52 g
  • koolhydraten
  • 69 g
  • vet
  • 42 g
  • Kcal
  • 875
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie