Spareribs met pittige pepermarinade - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spareribs met pittige pepermarinade

Spareribs met pittige pepermarinade

Spareribs met pittige pepermarinade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 85 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 kilogram spareribs
  • 3 eetlepels olijfolie
  • voor de marinade:
  • 6 rode pepers, evt. zonder zaadjes, in reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 lente -/bosuitjes, in stukken
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 theelepels chilipoeder
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 2 eetlepels rum
Bereiden
Snijd de spareribs eventueel in kleinere delen en kook circa 20 minuten in water met zout. Pureer intussen alle ingrediënten voor de marinade tot een pasta. Schep de spareribs uit de pan, dep ze droog en bestrijk met de marinade. Laat afgedekt minimaal 1 uur marineren in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C of gebruik een grillpan. Neem het vlees uit de marinade en meng de olie door de marinade. Bestrijk het vlees ermee. Rooster de spareribs in de oven of grillpan aan beide kanten bruin en bestrijk tussendoor met de marinade. Lekker met friet en sla.

Voedingswaarde

eiwit
68 g
koolhydraten
2 g
vet
49 g
Kcal
740