1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Speculaascantuccini

Speculaascantuccini

Speculaascantuccini product foto
  • Ingredienten:

  • 200 g lichtbruine basterdsuiker + extra om te bestrooien
  • 2 eieren
  • 200 g bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1 eetl. speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 100 g blanke amandelen, grof gehakt
  • 50 g gekonfijte vruchtjes, grof gehakt
  • 1 eidooier losgeklopt met 2 eetl. melk
  • bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de suiker met de eieren dik en romig. Zeef bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en zout erboven en klop alles tot een zacht en kleverig deeg. Roer de amandelen en gekonfijte vruchtjes erdoor en verdeel het deeg in twee gedeelten over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk het deeg met de losgeklopte eidooier en bestrooi met wat basterdsuiker. Bak de koeken in circa 30 minuten goudbruin. Neem ze uit de oven en laat ze iets afkoelen. Temper de oven naar 130°C. Snijd de koeken in gelijke plakken van circa 1 cm dik en leg deze weer op de bakplaat. Bak de koekjes nog eens 20 minuten tot ze hard en bruin zijn. Laat de cantuccini geheel afkoelen.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 95 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 605
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie