Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spekkoek

Spekkoek

Spekkoek product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 120 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
1. Klop de boter en beide suikers met de mixer romig. Klop een voor een de eidooiers erdoor. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en spatel ze luchtig door het botermengsel. 2. Spatel de bloem met een snufje zout erdoor. Verdeel het beslag in twee delen en meng de specerijen door een helft. 3. Verwarm de ovengrill. Schep 3 eetlepels bruin beslag in de vorm en strijk met de bolle kant van een lepel uit tot een laagje van circa 3 mm dik. Zet de vorm circa 15 cm onder de grill en laat het laagje 3-4 minuten garen. 4. Neem uit de oven en verdeel een laagje wit beslag over de lichte laag. Zet weer 3 minuten onder de grill. Prik blaasjes die eventueel ontstaan in voordat je de volgende laag maakt. 5. Herhaal tot al het beslag op is en eindig met een bruine laag. Zet de oven uit en laat nog circa 10 minuten in de open oven staan. Laat de spekkoek buiten de oven circa 1 uur afkoelen.