1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Speklapjes met abrikozenglazuur

Speklapjes met abrikozenglazuur

Speklapjes met abrikozenglazuur product foto
  • Ingredienten:

  • 1/2 pot abrikozenjam
  • 2 eetl. sojasaus of ketjap manis
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 verse gemberwortel, geraspt (2cm)
  • 500 g magere speklapjes, satéstokjes of spiesjes
Bereiden
Verwarm de abrikozenjam zonder te koken in een pannetje (of in de magnetron, zonder deksel 2 minuten op 400 Watt). Meng de jam met de sojasaus, olie, knoflook en gemberwortel. Rol de speklapjes op en rijg ze aan de stokjes. (Week de houten stokjes even in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen.) Lak de speklapjes met het abrikozenglazuur. Rooster ze 5-6 minuten op een hete barbecue en keer ze af en toe om.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 21 g
  • koolhydraten
  • 13 g
  • vet
  • 44 g
  • Kcal
  • 530
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie