Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Speklapjes met abrikozenglazuur

Speklapjes met abrikozenglazuur

Speklapjes met abrikozenglazuur product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1/2 pot abrikozenjam
  • 2 eetl. sojasaus of ketjap manis
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 verse gemberwortel, geraspt (2cm)
  • 500 g magere speklapjes, satéstokjes of spiesjes
Bereiden
Verwarm de abrikozenjam zonder te koken in een pannetje (of in de magnetron, zonder deksel 2 minuten op 400 Watt). Meng de jam met de sojasaus, olie, knoflook en gemberwortel. Rol de speklapjes op en rijg ze aan de stokjes. (Week de houten stokjes even in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen.) Lak de speklapjes met het abrikozenglazuur. Rooster ze 5-6 minuten op een hete barbecue en keer ze af en toe om.

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
13 g
vet
44 g
Kcal
530