Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spekspiesjes met rijst en broccoli

Spekspiesjes met rijst en broccoli

Spekspiesjes met rijst en broccoli product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 citroen schoongeboend
  • 2 teentje knoflook geperst
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 4 eetlepel Ketjap manis of sojasaus
  • 4 speklapjes
  • 4 uien of 8 sjalotjes gepeld
  • 250 gram rijst
  • 500 gram broccoli in roosjes
  • 2 eetlepel arachideolie
  • potje gefrituurde uitjes
  • 4 lange prikkers of spiesen
Bereiden
Rasp de schil van een halve citroen en pers de hele citroen uit. Meng citroenrasp en -sap met knoflook, sambal oelek en ketjap. Bestrijk het vlees ermee en marineer het afgedekt 30 minuten in de koelkast. Laat houten prikkers weken in water. Snijd de uien in partjes of de sjalotjes in helften. Kook de rijst en de broccoli. Rijg het vlees afgewisseld met ui als een slinger aan de spiesen. Strijk er olie over. Rooster de spekspiesen in een hete grillpan in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze af en toe om. Serveer ze bestrooid met gefrituurde uitjes bij de rijst en broccoli.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
71 g
vet
46 g
Kcal
820