1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spekspiesjes met rijst en broccoli

Spekspiesjes met rijst en broccoli

Spekspiesjes met rijst en broccoli product foto
  • Ingredienten:

  • 1 citroen schoongeboend
  • 2 teentje knoflook geperst
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 4 eetlepel Ketjap manis of sojasaus
  • 4 speklapjes
  • 4 uien of 8 sjalotjes gepeld
  • 250 gram rijst
  • 500 gram broccoli in roosjes
  • 2 eetlepel arachideolie
  • potje gefrituurde uitjes
  • 4 lange prikkers of spiesen
Bereiden
Rasp de schil van een halve citroen en pers de hele citroen uit. Meng citroenrasp en -sap met knoflook, sambal oelek en ketjap. Bestrijk het vlees ermee en marineer het afgedekt 30 minuten in de koelkast. Laat houten prikkers weken in water. Snijd de uien in partjes of de sjalotjes in helften. Kook de rijst en de broccoli. Rijg het vlees afgewisseld met ui als een slinger aan de spiesen. Strijk er olie over. Rooster de spekspiesen in een hete grillpan in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze af en toe om. Serveer ze bestrooid met gefrituurde uitjes bij de rijst en broccoli.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 71 g
  • vet
  • 46 g
  • Kcal
  • 820
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie