1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spekspiesjes met sinaasappeltomatensaus

Spekspiesjes met sinaasappeltomatensaus

Spekspiesjes met sinaasappeltomatensaus product foto
  • Ingredienten:

  • 500 gram speklapjes
  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 4 sinaasappels
  • 2 eetlepels zoete chilisaus of ketjap manis
  • 200 milliliter gezeefde tomaten
  • allesbinder of aangelengde maïzena
  • Sateprikkers
Bereiden
Rijg de speklapjes in de lengte aan satéprikkers en bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin het spek in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig om. Pers 2 sinaasappels uit. Schil de overige sinaasappels dik en snijd deze zonder het wit in plakjes. Neem het vlees uit de pan en dek af. Voeg het sinaasappelsap, de chilisaus en gezeefde tomaten toe aan het bakvet. Breng aan de kook en bind met allesbinder. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de spekspiesjes met de saus en plakjes sinaasappel. Lekker met (gele) rijst en broccoli.
Variatie
Voeg 1 theelepel geraspte sinaasappelschil toe aan de saus.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 22 g
  • koolhydraten
  • 16 g
  • vet
  • 46 g
  • Kcal
  • 575
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie