Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spekspiesjes met sinaasappeltomatensaus

Spekspiesjes met sinaasappeltomatensaus

Spekspiesjes met sinaasappeltomatensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram speklapjes
  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 4 sinaasappels
  • 2 eetlepels zoete chilisaus of ketjap manis
  • 200 milliliter gezeefde tomaten
  • allesbinder of aangelengde maïzena
  • Sateprikkers
Bereiden
Rijg de speklapjes in de lengte aan satéprikkers en bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin het spek in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig om. Pers 2 sinaasappels uit. Schil de overige sinaasappels dik en snijd deze zonder het wit in plakjes. Neem het vlees uit de pan en dek af. Voeg het sinaasappelsap, de chilisaus en gezeefde tomaten toe aan het bakvet. Breng aan de kook en bind met allesbinder. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de spekspiesjes met de saus en plakjes sinaasappel. Lekker met (gele) rijst en broccoli.
Variatie
Voeg 1 theelepel geraspte sinaasappelschil toe aan de saus.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
16 g
vet
46 g
Kcal
575