Spekspiesjes met spicy pindasaus - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spekspiesjes met spicy pindasaus

Spekspiesjes met spicy pindasaus

Spekspiesjes met spicy pindasaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 500 gram speklappen
  • 175 gram ongezouten pinda’s
  • 2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in fijne reepjes
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 250 milliliter kippenbouillon
  • 200 milliliter gezeefde tomaten
  • spiesen
Bereiden
Meng 2 eetlepels olie met de Mexicaanse kruiden en bestrijk de speklapjes ermee. Rijg de speklapjes in de lengte aan de spiesen en zet apart. Maal de pinda’s bijna fijn in een keukenmachine of gebruik een vijzel. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de sjalotjes, knoflook en rode peper 2-3 minuten. Voeg kaneel, chilipoeder, kippenbouillon, gezeefde tomaten en de gemalen pinda’s toe en verwarm al roerend tot een lichtgebonden saus. Verhit intussen een grill- of koekenpan en rooster hierin de spekspiesjes circa 3 minuten per kant. Serveer de spiesjes met de pindasaus. Lekker met rijst en bruine bonen.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
10 g
vet
68 g
Kcal
795