1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sperziebonen met feta en amandelsaus

Sperziebonen met feta en amandelsaus

Sperziebonen met feta en amandelsaus product foto
  • Ingredienten:

  • 750 gram sperziebonen, afgehaald
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram feta, verkruimeld
  • rasp van 1 citroen
  • 1 eetlepel gehakte (platte) peterselie of koriander
  • voor de amandelsaus:
  • 1 sneetje grof bruinbrood, in blokjes
  • 4 eetlepels melk
  • 50 gram blanke amandelen of hazelnoten
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 75 milliliter olijfolie
  • sap van 1 citroen
Bereiden
Week het brood voor de aman- delsaus in de melk. Pureer dit mengsel met de amandelen en knoflook. Giet de olijfolie en het citroensap er in een straal- tje bij en meng goed. Breng op smaak met zout en peper en zet de saus apart. Kook of stoom de sperziebonen in 12-14 minuten gaar. Schep de olijfolie en de helft van de feta erdoor. Bestrooi de bonen met de citroenrasp, peterselie en de rest van de feta. Serveer met de amandelsaus. Lekker met een omelet, karbonade of gehaktbal.
Variatie
Vervang de amandelsaus door een laagje mosterd-tijm- kruimels. Meng 150 gram kruimels van witbrood in een braadslede of ovenschaal met 25 gram boter, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel mosterd, 2 theelepels tijmblaadjes en 1 eetlepel citroenrasp. Rooster dit 10-12 minuten in een oven van 180oC.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 15 g
  • koolhydraten
  • 17 g
  • vet
  • 45 g
  • Kcal
  • 550
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie