In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sperziebonen met feta en amandelsaus

Sperziebonen met feta en amandelsaus

Sperziebonen met feta en amandelsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 gram sperziebonen, afgehaald
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram feta, verkruimeld
  • rasp van 1 citroen
  • 1 eetlepel gehakte (platte) peterselie of koriander
  • voor de amandelsaus:
  • 1 sneetje grof bruinbrood, in blokjes
  • 4 eetlepels melk
  • 50 gram blanke amandelen of hazelnoten
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 75 milliliter olijfolie
  • sap van 1 citroen
Bereiden
Week het brood voor de aman- delsaus in de melk. Pureer dit mengsel met de amandelen en knoflook. Giet de olijfolie en het citroensap er in een straal- tje bij en meng goed. Breng op smaak met zout en peper en zet de saus apart. Kook of stoom de sperziebonen in 12-14 minuten gaar. Schep de olijfolie en de helft van de feta erdoor. Bestrooi de bonen met de citroenrasp, peterselie en de rest van de feta. Serveer met de amandelsaus. Lekker met een omelet, karbonade of gehaktbal.
Variatie
Vervang de amandelsaus door een laagje mosterd-tijm- kruimels. Meng 150 gram kruimels van witbrood in een braadslede of ovenschaal met 25 gram boter, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel mosterd, 2 theelepels tijmblaadjes en 1 eetlepel citroenrasp. Rooster dit 10-12 minuten in een oven van 180oC.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
17 g
vet
45 g
Kcal
550