Spicy aardappels met tartaartje en mieriksworteldip - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spicy aardappels met tartaartje en mieriksworteldip

Spicy aardappels met tartaartje en mieriksworteldip

Spicy aardappels met tartaartje en mieriksworteldip product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 vastkokende aardappels geschild, in parten
  • 1 eetlepel tomatenpuree of -ketchup
  • 2 eetlepels vlessboullion
  • mespuntje cayennepeper of 1/2 theel. paprikapoeder
  • 1/2 theel. gemalen komijn (djinten) of koriander (ketoembar)
  • 1 citroen schoongeboend, in 8 partjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 6 teentjes knoflook gepeld en gehalveerd
  • 50 milliliter olijfolie
  • 500 gram broccoli in roosjes
  • 4 tartaartjes
  • 200 milliliter Griekse of volle yoghurt
  • 2 eetlepels geraspte mierikswortel (potje)
  • geschilde geraspte gemberwortel, naar smaak
  • 2 eetlepels gehakte bieslook of peterselie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappels met zout circa 4 minuten. Giet af en laat uitlekken. Meng de tomatenpuree met de bouillon, cayennepeper en komijn. Schep dit mengsel door de aardappels en verdeel ze over een bakplaat. Leg er de partjes citroen, laurier en knoflook tussen en besprenkel met 3/4 van de olijfolie. Bak de aardappels in de oven in 20-25 minuten goudbruin. Meng alle ingrediënten voor de dip. Kook de broccoli. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Bak ze in de rest van de olie circa 2 minuten per kant. Serveer de aardappels met de tartaartjes, broccoli en dip.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
24 g
vet
21 g
Kcal
415