Spicy chai thee - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spicy chai thee

Spicy chai thee

Spicy chai thee product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 milliliter (soja)melk
  • honing
  • 2 kardemompeulen
  • 4 korrels zwarte peper
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 zakjes zwarte thee (bijv. darjeeling). opgengeknipt
Bereiden
Kneus de kardemom met de peperkorrels in een vijzel. Voeg de gember en kaneel toe en giet de losse zwarte thee erbij. Breng 500 ml water aan de kook en laat het theemengsel hier circa 3 minuten in trekken (of langer voor sterkere thee). Verwarm de (soja)melk en klop deze schuimig. Giet de thee door een zeefje in mokken en voeg de opgeschuimde (soja)melk toe. Voeg honing naar smaak toe.
Variatie
Heb je thee over? Zet in de koelkast en serveer met ijsklontjes voor chai ijsthee.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
31 g
vet
7 g
Kcal
260