In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spies van zalm en kabeljauw

Spies van zalm en kabeljauw

Spies van zalm en kabeljauw product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g zalmfilet
  • 300 g kabeljauwfilet
  • 1 courgette, in dunne linten geschaafd
  • 1 citroen, in partjes
  • voor de kruidenolie:
  • 2 eetl. platte peterselie
  • 2 eetl. dille
  • 2 eetl. bieslook
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 6 eetl. olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 4 metalen spiesen
  • bakplaat bekleed met bakpapier
Bereiden
Snijd de zalm en kabeljauw in gelijke blokjes. Doe deze in een kom. Maal de ingrediënten voor de kruidenolie met de staafmixer tot een gladde groene olie en verdeel 4 eetlepels hiervan over de vis. Schep goed door.  Verwarm de oven voor op 200°C. Rol de linten courgette op en rijg ze steeds tussen 2 stukken zalm en 2 stukken kabeljauw en aan een spies. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de courgetterolletjes met wat kruidenolie en bak de spiesen hoog in de oven in circa 10 minuten bruin en gaar. Leg ze op de borden, druppel er nog wat kruidenolie over en geef er een part citroen bij om uit te persen.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
4 g
vet
39 g
Kcal
515