1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spiesjes

Spiesjes

Spiesjes product foto
  • Ingredienten:

  • 4 zoetzure appels
  • 600 g kipfilet, in gelijke blokjes
  • 1 zakje gedroogde abrikozen
  • 1 eetl. Provençaalse kruiden
  • mespuntje kaneel
  • 4 eetl. olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 8 houten spiesjes
Bereiden
Laat de spiesjes weken in heet water. Was en droog de appels en boor de klokhuizen eruit. Snijd de appels in 8 parten of blokken. Snijd ze niet te klein omdat ze anders uit elkaar vallen aan de spies. Schep de stukken appel, kipfilet en abrikozen en de rest van de ingrediënten door elkaar in een grote kom en laat een uurtje marineren. Rijg alle stukken aan de spiesjes en rooster ze om en om op de barbecue in circa 8 minuten gaar en bruin.+ 1 uur marineren
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 42 g
  • koolhydraten
  • 91 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 735
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie