Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spiesjes

Spiesjes

Spiesjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 zoetzure appels
  • 600 g kipfilet, in gelijke blokjes
  • 1 zakje gedroogde abrikozen
  • 1 eetl. Provençaalse kruiden
  • mespuntje kaneel
  • 4 eetl. olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 8 houten spiesjes
Bereiden
Laat de spiesjes weken in heet water. Was en droog de appels en boor de klokhuizen eruit. Snijd de appels in 8 parten of blokken. Snijd ze niet te klein omdat ze anders uit elkaar vallen aan de spies. Schep de stukken appel, kipfilet en abrikozen en de rest van de ingrediënten door elkaar in een grote kom en laat een uurtje marineren. Rijg alle stukken aan de spiesjes en rooster ze om en om op de barbecue in circa 8 minuten gaar en bruin.+ 1 uur marineren

Voedingswaarde

eiwit
42 g
koolhydraten
91 g
vet
18 g
Kcal
735