Spinazie-quiche - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinazie-quiche

Spinazie-quiche

Spinazie-quiche product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 blikje croissantdeeg
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 rode paprika, in blokjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 150 g champignons, in plakjes
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 400 g spinazie, panklaar
  • 3 eieren
  • 1 eetl. gehakte Provençaalse kruiden of Italiaanse kruiden of 1 theel. gedroogd
  • 125 g crème fraîche (Melkan)
  • 100 g roquefort, verkruimeld
  • zout en versgemalen peper
  • paneermeel
  • 8 gedroogde tomaten, in reepjes
  • 100 g geraspte oude kaasquichevorm of lage taartvorm Ø 26 cm, ingevet
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de vorm met croissantdeeg. Druk de naden van het deeg met duim en wijsvinger tegen elkaar. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
Bereiden
Fruit de ui, knoflook en paprika in olijfolie. Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin en houd ze apart. Roerbak de verse spinazie circa 3 minuten. Laat de spinazie iets afkoelen en vervolgens uitlekken op een zeef. Klop de eieren los met de kruiden. Schep de spinazie bij de ui, knoflook, paprika en champignons samen met de crème fraîche en roquefort en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer eventueel wat paneermeel door het spinaziemengsel zodat het wat droger en dikker wordt. Voeg dan, van de warmtebron af, de eieren en de pijnboompitten bij de spinazie en giet dit mengsel op de deegbodem. Verdeel eventueel tomaatreepjes over de bovenkant van de taart en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de taart 20-25 minuten midden in de oven en bak hem gaar en goudbruin. De taart kan zowel warm als koud gegeten worden.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
31 g
vet
63 g
Kcal
795