1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinazie uit de wok met kabeljauw en kaassaus

Spinazie uit de wok met kabeljauw en kaassaus

Spinazie uit de wok met kabeljauw en kaassaus product foto
  • Ingredienten:

  • 50 g geschaafde amandelen
  • 250 ml groentebouillon (van tablet)
  • 200 ml melk (Melkan)
  • 50 g boter
  • 40 g bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 g jongbelegen geraspte kaas
  • zout en versgemalen peper
  • 400 g kabeljauwfilet (Vismarine), in vier porties
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 kg spinazie (panklaar)
  • 100 ml pesto (koelvers)
  • of 1/2 potjealuminiumfolie
Voorbereiden
Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan. Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de melk toe. Smelt in een andere pan de boter, voeg al roerend de bloem toe en laat 2 minuten garen. Schenk de melk met groentebouillon er in gedeelten bij en roer tot er een gladde massa ontstaat. Roer de eieren en de kaas erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Breng de saus tegen de kook aan tot hij gebonden is. Houd de saus warm.
Bereiden
Bak de kabeljauw licht aan in een met olijfolie ingevette wok. Strooi er zout en peper over. Bewaar de kabeljauw in de aluminiumfolie. Schenk de rest van de olijfolie in de wok en roerbak de spinazie erin. Voeg de pesto al roerend toe en laat de spinazie slinken. Haal de kabeljauw uit de aluminiumfolie. Leg de vis op het spinaziebed in de wok. Giet de kaassaus erover en strooi er de amandelen over.
Variatie
Vervang kabeljauw door koolvis (Vismarine) of tilapia. 
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 45 g
  • koolhydraten
  • 17 g
  • vet
  • 57 g
  • Kcal
  • 755
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie