Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinaziegalette met gepocheerd ei

Spinaziegalette met gepocheerd ei

Spinaziegalette met gepocheerd ei product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 1 ei geklutst
  • scheutje blanke azijn
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 gram spinazie panklaar
  • 1 blikje ansjovisfilets uitgelekt
  • bakplaat ingevet
  • schuimspaan
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg met tussenruimten op de bakplaat en bestrijk ze met ei. Bak het deeg in de oven in 8-10 minuten goudbruin. Pocheer de eieren één voor één. Verhit de helft van de olijfolie in een wok en roerbak de spinazie heel kort tot de blaadjes iets geslonken zijn. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de gepocheerde eieren 1 minuut in een pannetje heet (niet kokend) water. Leg de bladerdeegplakken op borden en verdeel de spinazie erover. Leg de gepocheerde eieren en wat ansjovis erop. Besprenkel met de rest van de olijfolie.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
17 g
vet
28 g
Kcal
385