1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinaziegalette met gepocheerd ei

Spinaziegalette met gepocheerd ei

Spinaziegalette met gepocheerd ei product foto
  • Ingredienten:

  • 4 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 1 ei geklutst
  • scheutje blanke azijn
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 gram spinazie panklaar
  • 1 blikje ansjovisfilets uitgelekt
  • bakplaat ingevet
  • schuimspaan
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg met tussenruimten op de bakplaat en bestrijk ze met ei. Bak het deeg in de oven in 8-10 minuten goudbruin. Pocheer de eieren één voor één. Verhit de helft van de olijfolie in een wok en roerbak de spinazie heel kort tot de blaadjes iets geslonken zijn. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de gepocheerde eieren 1 minuut in een pannetje heet (niet kokend) water. Leg de bladerdeegplakken op borden en verdeel de spinazie erover. Leg de gepocheerde eieren en wat ansjovis erop. Besprenkel met de rest van de olijfolie.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 17 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 385
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie