1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinazieplaatkoek met kalkoenblokjes

Spinazieplaatkoek met kalkoenblokjes

Spinazieplaatkoek met kalkoenblokjes product foto
  • Ingredienten:

  • 1 pak hartigetaartdeeg ontdooid
  • 5 eetlepel paneermeel
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 2 uien in ringen
  • 900 gram spinazie panklaar
  • 2 teentje knoflook gehakt
  • 400 gram kalkoenfilet in blokjes
  • paprikapoeder
  • 1 ei losgeklopt
  • 125 gram geraspte kaas
  • 250 gram tomaat in stukjes
  • 1 ui in halve ringen
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor deeglapjes op de bakplaat deegrand goed tegen elkaar. daar in met een vork en of broodkruim over. Verhit en bak de uienringen tot ze lichtbruin Schep ze uit de pan. Voeg 1 het bakvet en bak de spinazie al omscheppend tot deze slinkt verdampt. Schep de uienringen eventueel uitgelekte) spinazie op de deegbodem strooi er zout en versgemalen peper over. de kalkoenblokjes met paprikapoeder rest van de olie en voeg zout en versgemalen peper toe. Verdeel het vlees over de groenten. Bestrijk de deegrand met het ei. Strooi de kaas over de plaatkoek en bak deze in 20 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Meng ondertussen de ingrediënten voor de salade en serveer deze bij de spinazieplaatkoek.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 66 g
  • koolhydraten
  • 32 g
  • vet
  • 49 g
  • Kcal
  • 816
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie