Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinaziequiche met camembert

Spinaziequiche met camembert

Spinaziequiche met camembert product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 vellen hartigetaartdeeg (diepvries)
  • 1 kg verse spinazie (panklaar)
  • 3 eetl. boter of vloeibaar bakproduct
  • bloem om te bestuiven
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetl. gedroogde oregano
  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom (Melkan)
  • zout en versgemalen peper
  • 150 g camembert, in plakjes
  • 50 g pijnboompitten
  • springvorm Ø 28 cm
Voorbereiden
Laat de vellen deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C. Stoom de spinazie 5 minuten. Druk de spinazie goed uit in een vergiet en laat uitlekken. Vet de springvorm in met een eetlepel van de boter en bestuif met bloem. Verdeel het deeg over de bodem en druk de randen goed aan. Zet de vorm tot verder gebruik in de koelkast. Verwarm de rest van de boter en fruit de ui in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de knoflook en oregano toe en fruit nog een minuut mee. Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper. Snijd de spinazie grof en doe deze samen met de gefruite uien en knoflook bij het eimengsel.
Bereiden
Giet de spinazievulling in de deegvorm. Schud de vorm zodat alles zich goed verdeelt en snijd de randen van het deeg recht af. Verdeel de camembert en de pijnboompitten over de spinazie en bak de quiche in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de quiche buiten de oven nog 10 minuten rusten voordat u hem aansnijdt.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
48 g
vet
44 g
Kcal
720